Crònica de la presentació de “LA ODISEA DEL LIBRO”. ADSUAR: “LA DIGITALIZACIÓN NOS PERMITE A LOS AUTORES CONVERSAR CON LOS LECTORES”

El passat dia 22 de setembre del 2017 va tindre lloc al Centre de Cultura Contemporània la presentació del llibre “LA ODISEA DEL LLIBRE” tal i com anunciàvem en: http://proba.acicom.org/consulta-publica-sobre-reglament-de-la-llei-de-transparencia-estatal-fins-el-15-de-setembre-de-2017/

Adjuntem una breu crònica de l’activitat.

ADSUAR: “LA DIGITALITZACIÓ ENS PERMET ALS AUTORS CONVERSAR AMB ELS LECTORS”

En el Centre Cultural Octubre de València va tenir lloc el passat 22 de setembre la presentació del text “La odisea del libro: la transición digital”, d’Antonio Pérez-Adsuar. Editat per Diëresis

L’esdeveniment va ser coorganitzat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i pel Centre Octubre i Acció Cultural del País Valencià. El president de ACICOM, José Ignacio Pastor, va presentar l’esdeveniment explicant la importància que tenen per a la societat del coneixement les mutacions que està portant el paradigma digital i va posar en relleu les transformacions que estan patint els mitjans de comunicació en general i especialment la premsa i els llibres.

Seguidament va prendre la paraula l’autora Emilia Bolinches, que va tractar de sintetitzar les idees fonamentals de “La odisea del libro: la transición digital” posant l’accent en el caràcter innovador dels plantejaments que suggereix aquest escrit tant a escriptors com a editors, llibreters i bibliotecaris. Va destacar la interessant unió de reflexions de fons i de consells pràctics de màrqueting en l’obra i va ressaltar la idea de comprendre al nou autor com un creador de comunitats i va comentar els problemes i reptes que poden venir de la mà d’aquests nous rols d’un autor que ja no es dedica només a crear.

Va intervenir a continuació l’editor del text, José Ángel Martos, de Diëresis. Va destacar que el llibre dóna inici a una nova col·lecció de l’editorial, que porta per nom Reptes Digitals i que pretén abordar les transformacions que les noves tecnologies estan produint en tots els àmbits de la vida. En el cas particular del sector del llibre va destacar que ara tots els professionals tenen l’obligació d’escoltar molt més als lectors, els qui al seu torn han multiplicat les seues possibilitats d’expressar-se i ser una mica més que simples receptors d’informació.

Finalment va prendre la paraula l’autor del llibre, Antonio Pérez-Adsuar, que va destacar la necessitat de comprendre la nova situació del sector editorial en un mercat saturat de contingut gratuït. Va animar a tots els agents del sector del llibre a no témer a la digitalització i a embarcar-se en l’aventura digital, que ens permetrà conversar amb els lectors, conèixer-los i vendre no únicament continguts sinó serveis, reorientant el nostre model de negoci i permetent així la supervivència de les editorials, llibreries i dels autors que vulguen seguir vivint d’una escriptura cuidada i de qualitat.

En últim lloc, el públic va prendre la paraula i es va produir un interessant debat o conversa, amb el qual es va tancar la sessió.

Si vols comprendre millor com crear comunitats de lectors per al teu text o com va a ser la indústria editorial del futur tens més informació sobre el llibre en aquest enllaç o escolta aquesta entrevista amb l’autor en Ràdio Nacional d’Espanya (a partir del minut 9´56″).

La crònica fotogràfica que hem arreplegat en un àlbum de flickr, punxa al damunt per veure totes les fotos:

20170922 La Odisea del Libro: presentació i conversa.

Per a saber més: 

http://www.editorialdieresis.com/producto/laodiseadellibro/

 

Presentación ‘La odisea del libro: La transición digital’, de Antonio Pérez-Adsuar en la librería Malpaso: https://youtu.be/dfM8ZVQhY4A

Entrevista en el programa Castillos en el aire de Radio 21: http://castillosenelaire21.blogspot.com.es/2017/09/entrevistamos-antonio-adsuar-sobre-la.html 

Altres entrevistes en ràdio amb Antonio Adsuar http://www.editorialdieresis.com/entrevistas-a-antonio-adsuar/

Post a Comment