Carlos Gómez Garcia, nou soci ACICOM, amb un excel·lent projecte de comunicació i solidari

Carlos Gómez Garcia

Carlos Gómez Garcia

Carlos Gómez Garcia, és un nou soci d’ACICOM, que està desenvolupant interessants projectes relacionats amb la comunicació i el compromís social i solidari.

Una de les funcionas de l’ACICOM és ajudar a crear sinergies i suport mutu entre les persones i iniciatives progressistes que intenten millorar la nostra societat i especialment la dieta mediàtica valenciana.

La visibilització i el donar a conèixer a les persones que tenen iniciativa i els seus projectes, ja és una manera de recolzar la vida associativa i els impactes socials de les propostes.  A continuació vos detallem algunes dades sobre el nostre soci i a la vegada algunes informacions sobre el seu actual projecte WILLKA, que ara ja l’hem fet també nostre.

Presentació de Carlos Gómez Garcia(18 de març 1989. València)

Mestre d’educació primària. Em dedique professionalment a l’educació i al suport pedagògic a xiquets i xiquetes amb dificultats educatives.  Actualment estic estudiant el grau de geografia i medi ambient.

Aporte la meua experiència en el camp de la direcció i producció de projectes i d’activitats no lucratives relacionades generalment amb l’art, intentant sempre enviar un missatge a la societat. Em defineixen com a motivador social.

He participat i coordinat 4 projectes educatius basats en el teatre musical. A més he escrit i produït “Fora de cobertura el musical”, així com, “*Añocero, el musical” un projecte que parlava de la crisi i protestava sobre molts temes de l’actualitat.
Actualment he escrit la novel·la “WILLKA” i dirigisc el projecte “WILLKA, una novel·la per a construir una escola”, amb la finalitat de dur a terme una acció solidària de cooperació internacional que servisca de missatge per a la nostra societat.

Estic coordinant el departament de producció de Assisi Producciones Múisica y Compromiso, una productora sense ànim de lucre que es dedica al món de l’art posant l’accent en aquelles accions a favor dels joves i sobretot els més desfavorits, utilitzant el llenguatge de l’art en qualsevol de les seues múltiples expressions.

música y compromisowww.assisiproducciones.com

Carlos ha decidit pertanyer a ACICOM “perquè afavoreix i enriqueix la comunicació i la transmissió de projectes i d’iniciatives que tenen poca cabuda en un moment en el qual el dret a l’accés a la informació s’incompleix en la nostra societat i entenc que és bàsic per al bon desenvolupament de la democràcia. Per tant, és una gran eina i suport per a poder seguir transmetent cultura i les nostres propostes, idees i denúncies en la societat.”

WILLKA, Una novel·la per construir una escola.

Portada presentación
El projecte es tracta d’un llibre (novel·la juvenil) amb el qual pretenem traure uns beneficis que aniran destinats a la construcció d’una escola en un llogaret del centre de Madagascar.
Es mostra bigotes.jpg.
WILLKA neix a partir d’una experiència de voluntariat en una casa d’acolliment en la serra andina de Perú, en les comunitats inques properes a la ciutat de Cusco, a la vall sagrada dels inques. Una experiència de voluntariat en una casa d’acolliment amb 60 nens i nenes.
Es mostra 1157485_708738655809725_1510727839_n.jpg.
Possiblement, aquesta fora la motivació més gran per començar aquest projecte en forma de novel·la juvenil. Conèixer la pobresa de prop. Conèixer les injustícies des d’un lloc que les sofreix enormement. Haver viscut de primera mà la situació de desequilibri que hi ha al món (Nord-Sud). Això em va llançar a començar a escriure aquesta novel·la.Sóc mestre d’educació primària, però també, estic acabant la meva segona carrera universitària: Geografia i història, a la universitat de València. Això també ha inspirat el projecte. Potser aquesta visió geogràfica i aquest coneixement de les dinàmiques socials del món li donen una mica més de consistència al text.
Es mostra P8270170.JPG.
El llibre va dirigit, principalment, a nens a partir de 10 anys (tercer cicle de primària i primer de l’ESO). Busca “atacar” a aquesta franja d’edat ja que és la que està obrint els ulls i crec que és essencial fer-los arribar missatges com els quals diu WILLKA perquè comprenguin com funciona el món, i creixin sent persones crítiques abans de res el que succeeix en la nostra societat.WILLKA parla d’un món perfecte, on tothom viu tranquil, sense preocupacions, sense problemes. Però el que ningú sap d’aquest món perfecte és que sota, en el subsòl, existeix un lloc molt més gran on els habitants treballen perquè en la superfície la vida segueixi sent perfecta.
Inti, el xiquet protagonista, la mare del qual és del món perfecte i pare del subsòl, s’adonarà del que succeeix i intentarà dur a terme un increïble pla per aconseguir canviar el món.
No conforme amb enviar un missatge al món, crec que és essencial, perquè tingui més força el projecte i el missatge, que el 100% dels beneficis vagin a un projecte benèfic. I així va a ser.
TOTS els beneficis els portem a un llogaret del centre de Madagascar (Miandrarivo), la zona àrida del país. Finalment anem a construir una escola de 4 aules amb un porxet davanter. D’aquesta forma es podrà cobrir l’educació bàsica en uns llogarets on el 40% dels nens està sense escolaritzar perquè no hi ha col·legis. Estarem de voluntaris treballant a Madagascar al voltant de 5 mesos, el temps que duri la construcció de l’escola, per organitzar tot el procés i implicar-me amb la població del llogaret. Crec que d’aquesta forma, la gent veurà que és possible fer alguna cosa per les persones, pel món. Alguna cosa per intentar fer que canviï.
Es mostra 1174702_708739159143008_314648729_n.jpg.
El llibre es composa de 130 pàgines, està fabricat amb materials completament reciclats (sense clors), i va acompanyat de materials didàctics realitzats per diversos professionals de l’educació, molt adaptats per treballar en diferents centres escolars. A més també hem fet un audiollibre per poder treballar a l’aula.Vaig a traure una edició de 1000 llibres i, a partir d’aquí, veurem si podem treure més llibres (una segona edició en valencià) i així poder portar més diners al projecte de Madagascar i poder seguir ajudant al llogaret de Miandrarivo (un pou costa 270 euros).La veritat és que estic molt il·lusionat. Crec que el que anem a fer és molt important. Em motiva pensar que cada llibre que venguem són més maons a l’escola que anem a construir.

 

Si desitges contactar amb Carlos Gómez Garcia i especialment si desitges aconseguir llibres per a tu o per al teu alumnat pots fer-ho al telèfon 637491522 o mitjançant el correu electrònic: carlos@academiahabito.com

 

Post a Comment