No et pots perdre les últimes projeccions sota la temàtica de “Ciutadania” del #FCCC18

Apleguem quasi al final del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2018 i es barreja una sensació d’alegria per les magnífiques setmanes que hem passat i de tristesa perquè ja s’acaba,  tot  i que encara ens queda una setmana plena d’emocions i de segur que l’any vinent tindrem molt més.

Tenim dos grans títols entre les nostres pel·lícules: “Sueños de Sal” de Alfredo Navarro , Premi Goya al Millor Documental i “El Reino” de Rodrigo Sorogoyen també premiat en el Festival de Sant Sebastià: Secció Oficial i Festival Internacional de Torontó TIFF: Secció World Contemporary Cinema.

No et pots perdre les últimes projeccions que hem agrupat davall la temàtica de “Ciutadania“. Parlen  sobre educomunicació, models educatius i la lluita pel valencià, exclusió social i minories invisibles, corrupció i altres aspectes que ens permeten reconèixer-nos com a ciutadania.

 Programació a València:

Dimarts 20/11  Antiga Escola de Magisteri Ausiàs March

Avda. Alcalde Reig 8

14:15h. Cafeteria

Conversa Oberta al voltant de l’Educació Mediàtica: Educomunicació:

Comptarem com persones iniciadores d ela conversa amb:

  • Francesc-Josep Deó, Director d’Aula Mèdia. http://www.aulamedia.org/
  • Paula Jardón, Professora de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de València, membre d’Espai Cinema https://www.uv.es/cinemag/
  • Josep Arbiol, professor, assessor CEFIRE de València, Director de la MICE (Mosttra Internacional de Cinema Educatiu) http://www.micevalencia.com/
  • Carles López Cerezuela, soci d’ACICOM, Coordinador Projectes d’Educomunicació  http://proba.acicom.org
  • Jose Ignacio Pastor, pedagog, President d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació). www.acicom.org

17:00 h. Sala d’actes. Projecció de Mòbils de Sang. Projecte Mòbil

Dimecres 21/11,  11:00 h. Facultat de Magisteri (Tarongers)

Avda. Tarongers, 4  aula 0.4

Un projecte d’Educomunicació

MÓBILS DE SANG. PROJECTE MÒBIL, d’Aula Mèdia.  Un document audiovisual definit per Deó (director del reportatge i també coordinador d’AulaMèdia) com “un camí directe a una informació sobre la tecnologia dels mòbils”. Un antídot contra la sobrecàrrega informativa o la propaganda tecnòfila que envolta esdeveniments de la repercussió del Mobile World Congress, que moltes vegades impedeixen veure el veritable preu que s’amaga darrere de la producció de molts dels ginys tecnològics que consumim -i ens consumeixen- dia a dia. Un projecte educatiu.

 

Aquest reportatge audiovisual vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels mòbils. Un viatge per les mines de coltan del Congo, les fàbriques de la Xina i els abocadors de residus electrònics de Ghana.

El reportatge Projecte MÒBIL (el viatge) vol anar molt més enllà del que ens mostren els estants del Mobile World Congress i donar a conèixer als consumidors la problemàtica que hi ha “amagada” dins dels nostres mòbils.

Si t’interessa aconseguir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa.

Tindrem després de la projecció un col·loqui amb Francesc-Josep Deó, President d’Aula Media i directordel projecte d’educomunicació.

Divendres 23/11 Fusionart Multiespacio C/Juan Giner, 5, 46020 València
19:00h

Presentació de Ahinoa Hernández Escurin y Paula Ruiz Vilalta, directoras de Nodus Tollens, i Carmen María Belmonte, profesora de Dibujo y Arte, impulsora del proyecto.

19:15h

NODUS TOLLENS: La desigualtat és una malaltia de la nostra societat. I en això es fixa aquest documental que parla sobre la gent que, per diferents motius, es veu forçada a viure al carrer. Es mostra una realitat invisible, una realitat que ignorem.

nodus

Curts Human Fest: UN DRET 1 MINUT

Festival Internacional de Cine y Derechos Humanos de València

  • A child story, Eva donat
  • Mig buit, Carles López Cerezuela
  • Sorority, Mónica Parra Collado
  • Be you, Andrea Lin
  • La Manzana
  • Welcome Valencia, Pablo Chirivella y Héctor Sebastià
  • 82 años. Nestor López
  • Hogar, Javier Jiménez

SUEÑOS DE SAL: El documental narra la història de quatre persones de Novelda que han lluitat per aconseguir els seus somnis, malgrat les múltiples dificultats. Alejandro, un xiquet cec que toca el piano; Irene, una jove amb espina bífida que vol independitzar-se; Simón, un esportista que vol viatjar a Tailàndia per perfeccionar l’art marcial i Mariano, un conductor de camió el somni del qual és aprendre a tocar la guitarra a les seves 62 anys. Enllaç tràiler: https://bit.ly/2CTOLo4

20:30h

Col·loqui amb Plataforma Pobresa ZeroAlfredo Navarro, director de Sueños de sal i Emilio Martí, Human Fest.

 

Dissabte 24/11 Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12 València.

18:00h

DE NOSALTRES COLORS: La necessitat de construir un nou paradigma educatiu és el punt de partida d’aquest documental. Una reflexió sobre la transformació en Comunitat d’Aprenentatge d’una escola pública de Carcaixent que transformarà per sempre l’escola, el barri i les seues vides. L’equip de rodatge ha compartit aquest procés amb tota la comunitat educativa del CEIP Víctor Oroval. Enllaç tràiler: https://bit.ly/2OXWyIy


CABUT PER LA LLENGUA: Un repàs a la vida del lexicògraf de la Font d’en Carròs, mitjançant el testimoni de familiars, filòlegs, veïns i fins i tot d’ell mateix, en una entrevista inèdita que es va fer per a l’antiga Telesafor en 1994 i que mai no va vore la llum. La peça ha estat un encàrrec de l’ajuntament amb el suport de la Diputació i la Generalitat amb motiu del centenari del naixement de Ferrer Pastor.

cabut-per-la-llengua-fccc-2018-acicom

 

20:00h

Col·loqui amb Manel Carceller (Plataforma per la Llengua), Vicent Pons (Co-director De nosaltres colors) i Marina Fuertes (Productora, Càmera i Editora) i Elías Boscà (Guionista i productor) de Cabut per la llengua.

 

Dilluns 26/11 Cines LYS

Si vols tindre una entrada a preu de soci, 5,5 euros (9 euros l’entrada normal) cal reservar-la en el formulari: https://goo.gl/Chfr33

18:00h

EL REINO: Manuel és un influent vicesecretari autonòmic d’un partit polític. Està en elmillor moment de la seua carrera, i just quan està apunt d’entrar en la primera línia de la política nacional, la seua vida s’enfonsa. La premsa ha fet públic un vídeo que l’implica en una trama de corrupció. Mentre els mitjans de comunicació es fan ressò de l’escàndol i el seu partit tanca files, Manuel és expulsat del “reino”. A partir d’eixe moment, haurà de lluitar contra els seus companys de partit, la oposició i els mitjans de comunicació per no emportar-se ell sol les culpes de tot. Amb l’únic suport de la seva dona i de la seva filla, i atrapat en una espiral de supervivència, Manuel es veurà obligat a lluitar contra una maquinària de corrupció que porta anys greixada, i contra un sistema de partits en el qual els reis cauen, però els regnes continuen

Enllaç tràiler: https://bit.ly/2Ou1DUT

19:30h

Col·loqui amb referents valencians  de la lluita contra la corrupció:

–  Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM i membre del Consell de Transparència de la C.V.
http://www.conselltransparencia.gva.es/inicio

–  Antonio Penadés, President d’Acció Cívica contra la Corrupción. http://accion-civica.org/

– Jose Maria Tomàs i Tio, President de la Fundació per la Justícia
https://www.fundacionporlajusticia.org/ 

– Joan Llinares, Director de l’Agència  Antifraude la Comunitat Valenciana
https://www.antifraucv.es/

– Jose Ignacio Pastor, President ACICOM, membre de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció
https://observatoricorrupcio.org/

 

T’esperem! 

Post a Comment