Recupera LA VEU! ACICOM t’invita a sumar-te al projecte? Millorem la nostra diètica mediàtica i cultural en valencià!

ACICOM, ha participat avui, dissabte 29 de febrer del 2020, a la Societat Coral EL MICALET a l’assemblea de persones i entitats Agermanades i col•laboradores de LA VEU. Et contem els seus continguts i t’animem a sumar-te com nosaltres, al projecte de LA VEU, tant a nivell personal com a les vostres entitats.

Moisés Vizcaino fundador i editor del Diari La Veu, en una primera part, ha explicat  la decisió de finalitzar l’actualització de Diari La Veu a finals de 2019. Una pèrduda important per a tota la ciutadania.

Quan un mitjà de comunicació desapareix, sempre s’empobreix la dieta mediàtica; però a més a més el Diari La Veu no era qualsevol altre mitjà. Ens oferia informació plural i de qualitat, de caire progressista i sempre en la nostra llengua. Una llengua pràcticament inexistent en els mitjans valencians, exceptuant unes poques capçaleres.

El projecte del Diari La Veu, era un projecte molt ambiciós , amb un pressupost aproximat de 360.000 euros a l’any, que ha estat inciable donat el poc recolzament institucionals que ha tingut i la seua alta qualitat amb una plantilla de periodistes i també de correctores lingüístiques, per fer un producte de qualitat. Un mitjà que es mereixia molta més publicitat institucional que ha estat minsa.

El passat  31 de desembre de 2019 va ser l’ultim dia d’actualització. S’ha posat en marxa Nosaltres La Veu, publicació de reflexió i activisme pel País Valencià, volem recuperar Diari La Veu i contribuir a l’empoderament de la ciutadania, que és qui ho pot fer realitat a través d’un nou tipus d’agermanament.

Els assistents

El Grup La Veu, tenia cinc projectes en marxa: dos mitjans –Diari La Veu (www.diarilaveu.com) i Vicultura (en format paper)–; el número zero de DLV en format de suplement mensual en paper amb l’ARA, i, en col·laboració amb la Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi CV, dos projectes singulars: Passos.cat i 

Aulacodi.cat https://www.aulacodi.cat/

Atesa la situació econòmica,  la part del nostre equip que continuarà editant Vicultura i Aulacodi.cat ha decidit perseverar la llavor del projecte comunicatiu de La Veu del País Valencià. Per això, hem transformat Passos.cat en un nou portal digital anomenat Nosaltres La Veu, per a continuar donant veu als qui volem explicar continguts en clau valenciana i en llengua pròpia, i per a seguir oferint als lectors i seguidors de xarxes una alternativa comunicativa diferent a la voràgine informativa diària, tot des d’una publicació digital diferent al que suposa editar un diari de notícies i informacions d’actualitat.

També ha comentat Moisés seua pertinença a AMIC, Associació dels Mitjans de Comunicació de proximitat,  que també ha creat AMIC Valencians. (al final d’aquest apunt teniu més informació sobre AMIC)

Es varen realitzar diverses intervencions de les persones i entitats agermanades, mostrant en general una visió crítica sobre l’actuació de les administracions i el govern del Botànic per la manca de decisisó a l’hora de donar un major suport als mitjans en valencià.

Des d’ACICOM vam intervindre per fer palés l’empobriment de la nostra dieta mediàtica i cultural que suposa la desaparició del Diari La Veu, doncs hem perdut una important eina de comunicació plural, de proximitat i en valencià. Vam passar a realitzar propostes, en el sentit d’aconseguir aplegar a un públic més jove i a la vegada aprofitar aixó de la intel·ligència de les multituds, empentant i canalitzant la cooperació i col·laboració de les persones agermanades. La Veu hauria d’exercir en part de “HUB” o concentrador, afavorint que la ciutadania passem de consumidores a proconsumidores. Aixó suposaria també incloure diverses maneres d’expressió en valencià, afegint a LA VEU realitat augmentada. Un exemple que aporta ACICOM és la introducció de nous llenguatges i gramàtiques expressives com són els contingutrs d ela Revista VANTUBERS, posada en marxa des d’ACICOM amb la col·laboració d’altres entitats com la Plataforma per la Llengua https://valentubers.com/ que actualment agrupa ja a més de 40 canals de yoiutube en valencià. També per exemple les persones associades a ACICOM, l’equip de POSIDÒNIA, que realitza audio sèries i altres treballs en podcast i en valencià. Entreu en les seues pàgines i sentiu i vegeu el que fan.

 

 

En la segona part de la sessió, Moisés ha explicat la proposta de rescatar el digital Diari La Veu a través del mecenatge dels lectors agermanats amb donacions a l’esmentada fundació: Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi CV, que d’aquesta forma podria assumir el mecenatge del digital d’actualitat del País Valencià nascut l’1 de gener del 2013.

Moisés va detallar la manera d’aprofitar els avantatges fiscals d eles donacions a les fundacions per aconseguir el finançament del mitjà. Bàsicament consisteix, que els primers 150 euros anuals són totalment bonificats de la declaració de la renda, entre la deducció estatal (75%) i la deducció autonòmica (25%). Esa a dir els 150 euros aportats per les persones fíques i jurídiques són totalment recupartas per  qui fa declaració fiscal. A partir de 150 euros anuals entren altres tipus de bonificacions, segons siga la primera vegada o persisteix en el temps.

Aquesta crida a ser agerrmanades permetria, segons el càlculs econòmics:

500 persones agermanades per 150 euros a l’any (recuperables totalment fiscalment) 75.000 euros anuals que permetria mantindre el nou portal Nosaltres La Veu (www.nosaltreslaveu.com), que no és un diari, sinó una publicació digital en la qual editem continguts de reflexió i activisme pel nostre país, per la llibertat d’expressió, per la llengua i per la dignitat, com a persones i com a poble, i 100% en valencià per conviccions. Els objectius de Nosaltres La Veu són: contribuir al canvi i l’equitat social; vertebrar el País Valencià des de l’àmbit mediàtic; assolir la igualtat lingüística en el sistema comunicatiu valencià i construir el corredor comunicatiu català-valencià-balear-andorrà cooperant ambla resta de territoris del nostre àmbit lingüístic.

Nosaltres La Veu és la nova publicació digital valenciana del projecte comunicatiu La Veu del País Valencià la línia editorial del qual es basa en la defensa i exigència de quatre principis essencials: els drets humans;  la pau i la no-violència; el respecte per la natura i el medi ambient, i la cultura, llengua, patrimoni, història i tradicions del País Valencià.

Des de nosaltreslaveu.com anhelem una democràcia de qualitat al servei del poble i la superació de l’actual forma institucional de comunitat autònoma espoliada fiscalment per un model de país basat en un “Estat valencià, democràtic, social i republicà”. Un model amb un serveis públics bàsics de qualitat, lliure financerament, solidari amb les persones que l’habitem, sostenible ambientalment  i lliurement federat o confederat amb els territoris que es consideren.

Mentrestant, necessitem el vostre suport econòmic per a editar la publicació Nosaltres La Veu que, com ja vos hem explicat en anteriors comunicats, és una plataforma de reflexió i activisme pel País Valencià sobre cultura, llengua, territori i societat, i que té com a finalitat recuperar Diari La Veu, continuar amb el projecte comunicatiu de La Veu del País Valencià i, sobretot, lluitar per a fer possible la comunicació en valencià en la nostra terra.

Agermanar-se a La Veu és essencial per impulsar Nosaltres La Veu i per recuperar Diari La Veu.

Com recuperar el Diari LA VEU?: Cal aconseguir aplegar a 2000 persones agermanades que aportem 150 eurosd a l’any (amb el sistema de deduccions fiscals) que suposaria obtindre un pressupost de 300.000 europs anuals, posant en marxa i mantenint el Diuari LA VEU, un diari digital , d’actualitat, informació, opinió, 100% en valencià .

Et deixem la informació repartida

 

 

Pots agermanar-te escrivint correu a:

agermanats@diarilaveu.com o

agermanats@nosaltreslaveu.com

També pots fer-ho per telèfon, telegram o whatsapp mitjançant el telèfon 670 57 60 99

Entre totes i tots pòdem aconseguir recuperar LA VEU

 

 

https://www.amic.media/

 

AMIC Valencians es reuneix amb la directora general de Promoció Institucional de Presidència de la Generalitat Valenciana, Fernanda Escribano

El president de l’AMIC, Ramon Grau, i els membres de la Junta Valenciana, Josep Ritort i David Rodríguez, es van reunir el passat 26 de febrer de 2020 amb Fernanda Escribano, directora general de Promoció Institucional de Presidència de la Generalitat Valenciana al Palau de la Generalitat Valenciana per presentar l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians, que en el seu primer any ja compta amb 53 mitjans associats: 31 digitals i 22 publicacions impreses.

En la trobada, AMIC Valencians va explicar que vol agrupar als mitjans de proximitat valencians i que preveuen superar els setanta a final d’any. L’objectiu d’aquest 2020 és ajudar als mitjans a millorar l’accessibilitat als serveis i a les eines tecnològiques per als professionals dels mitjans de comunicació; fomentar la formació específica del sector i treballar en l’accés a la publicitat pública i privada.

En aquest sentit, Escribano va trobar positiva aquesta iniciativa d’agrupar-se i de treballar junts en aquests fronts per als mitjans de proximitat.

Al matí, AMIC Valencians va celebrar la formació de Google “Storytelling visual: mapes, gràfics, fotos i vídeos immersius” que va acollir a una trentena d’editors, redactors, dissenyadors i responsables de creació de continguts dels mitjans digitals associats d’arreu de les comarques valencianes.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació AMIC (abans ACPG) va constituir-se l’any 1997 i va néixer amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre tots els sectors de la població.

L’AMIC actualment integra 371 mitjans, dels quals 127 són capçaleres de premsa gratuïta que tenen una tirada conjunta superior al milió d’exemplars, 24 de premsa de pagament amb una distribució superior als seixanta-cinc mil exemplars i 220 són mitjans digitals que conjuntament superen els vuit milions d’usuaris únics mensuals.

L’AMIC és una associació que està al servei d’empreses de mitjans de comunicació de premsa gratuïta, premsa de pagament i mitjans digitals que actua amb criteris de patronal dels mitjans de comunicació associats. Això vol dir, estar al servei i en defensa de tots els mitjans de sector; actuar amb rigor i professionalitat, al servei bàsicament d’empreses i impulsar accions en benefici del conjunt dels mitjans de comunicació.

La premsa associada, molt arrelada en nombroses ciutats catalanes, ofereix un contingut redaccional ric i útil de cada zona o bé de cada grup de població. La premsa gratuïta catalana és un cas únic a Europa per la seva forta implantació arreu del país i per la seva aposta, des de fa anys, per la qualitat tant en els continguts com en els formats. Som un país amb gran tradició tant de mitjans digitals com de publicacions gratuïtes, on conviuen diversos tipus de formats, periodicitats i continguts que en molts casos se centren en un tipus de públic molt concret o que s’especialitzen i es dediquen a un únic sector, com pot ser l’economia, l’oci, el món infantil o estudiantil, entre molts altres.

Des de l’AMIC s’afavoreix l’intercanvi d’experiències professionals, opinions i suggeriments entre tots els editors, es desenvolupen plataformes conjuntes que permeten a tots els editors gaudir d’unes eines i recursos que contribueixen a millorar els seus sistemes de gestió i la qualitat dels seus mitjans.

Tenim com a objectius prioritaris:

1. Defensar els interessos dels associats i del conjunt de la premsa gratuïta tant en paper com digital i de la premsa de pagament, excloent les activitats de defensa d’interessos professionals als quals es refereix la Llei 19/1977, d’1 d’abril, reguladora del dret d’associació sindical.

2. Representar els associats davant de les administracions i les diferents institucions.

3. Promoure iniciatives legislatives i/o administratives en benefici de la premsa gratuïta i de pagament en paper i de la digital.

4. Fomentar la presència pública i conjunta de la premsa gratuïta i de pagament en paper i de la digital.

5. Promoure la creació d’una estructura de suport a la premsa gratuïta i de pagament en paper i a la digital.

6. Dignificar el col·lectiu com a mitjà de comunicació professional.

7. Facilitar la planificació de publicitat fent de mitjancer entre els seus membres i els anunciants, les centrals de compres i agències.

8. Intercanviar coneixements i informació entre els seus membres i promoure projectes comuns.

 

Moisés Vizcaino ens fa aplegar el següent missatge:

Bon dia, bon diumenge. Vos enllace la galeria de fotos de la reunió de persones agermanades a LA VEU (www.nosaltreslaveu.com i www.diarilaveu.com) que vam celebrar ahir dissabte 29 de febrer en el Societat Coral EL MICALET.

Agrair públicament la presència dels qui ahir ens van donar suport, van fer aportacions molt interessants sobre els errors i sobre les possibilitats d’aquesta nova etapa en la que plantegem IMPULSAR NOSALTRES LA VEU, per a RECUPERAR DIARI LA VEU:

https://www.nosaltreslaveu.com/galeria/50/com-podem-recuperar-diari-la-veu

https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/31346/assemblea-la-veu-que-es-va-acordar-el-passat-29-de-febrer

 

Post a Comment