Taller: «València, ciutat de dones artistes» dies 7,12 i 16 de novembre. CEFIRE (Educació Inclusiva), CCCCdel Carme i Passetjada per València respectivament

logo conselleria+cefire negro_opt

 

València, ciutat de dones ARTISTES

col·laboració entre CEFIRE de inclusió i el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019.

Taller 19IN63IN005 – COEDUCA

Dirigit A
  • Professorat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, FP, FPA, Conservatoris i Escoles d’Art I també per a públic i assistents al festival en general.

                                                Dijous 7: Sessió d’introducció en el cefire específic d’Inclusiva. 17-19 h (C/ Poeta Bodria, 4. València 46010)
Dimarts 12: Visionat del migmetratge de culte “Margarita y el lobo” de la directora Cecilia Bartolomé, que assistirà a la sessió. 17-19 h Coeduca_optSala capitular del Centre cultural de la Beneficència.
Dissabte 16: Passeig per València, ciutat de dones artistes. Recorregut pels llocs que han ocupat les artistes valencianes al llarg dels segles (pintores, escriptores o músiques), amb especial interés en les cineastes. Eixida Cefire d’Inclusiva (C/ Poeta Bodria, 4). 9,30 h-13,30 h.

Coordinació: Ana López Navajas
Ponents: Maria Manuela Roig Celda i Rosa Mª Roig Celda

 

Aquesta formació es realitza en col·laboració amb el Festival de Cinema Ciutadà i Compromés ACICOM.

OBJECTIUS

  • · Conéixer i valorar les aportacions i creacions d’artistes valencianes o vinculades a València (pintores, fotògrafes, grafiteres, escriptores, músiques, directores de cinema i espectacles, actrius, guionistes i dones relacionades amb l’àmbit de l’espectacle) des dels seus orígens fins al segle XXI.
  • · Reconéixer la seua importància com a subjectes protagonistes i el paper essencial de la seua obra en la construcció de la ciutat i el desenvolupament cultural, social i històric.
  • · Incloure a aquestes artistes i a les seues obres, a partir d’una metodologia prèviament determinada, en els continguts escolars de totes les etapes educatives -infantil, primària, secundària, batxillerat, FP i FPA, estudis musicals i artístics-artístics-

CONTINGUTS

  • · Recorregut per espais històrics de la ciutat de València vinculats a les figures més rellevants de dones artistes (pintors, fotògrafes, grafiteres, escriptores, músiques, directors de cinema i espectacles, actrius, guionistes i dones relacionades amb l’àmbit de l’espectacle) des de l’origen de la ciutat de València fins al segle XXI i el reconeixement del seu protagonisme cultural, social i històric.
  • · Metodologia d’inclusió d’aquestes aportacions específiques de les dones en els continguts acadèmics.
  • · Elaboració de material didàctic adequat a les diferents assignatures i als diferents nivells de l’ensenyament i la pràctica d’aula.
  • La formació estarà dividida en les tres sessions.
  • Finalment, s’ha d’utilitzar algunes de les projeccions, textos , pintures, músiques o fotos d’autoria femenina per a realitzar una activitat per a l’aula.

Per realitzar el taller com a formació curricular del professorat cal realitzar la inscripció en: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=8339718&usuario=formacion

L’assistència a l’homenatge a Cecilia Bartolomé és obertya a tothom, fins completar l’aforament

Projectarem Margarita i los lobos i Carmen de Carbanchel en la sala Capitular del CCC Centre del Carme, amb la participació de Giovanna Ribes i Cecilia Bartolomé

Per realitzar el passeig del dia 16 pel matí,  cal realitzar inscripció prèvia. Places molt limitades.

Punxa per realitzar  inscripció

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*