TECHNOVATION GIRLS C.V. es presenta el dissabte 25 de gener a les 9h. Facultat de Medicina de València

Amparo Oliver Germes, sòcia d’ACICOM i Catedràtica de Psicologia de la Universitat de València i una de les impulsores de Technovation Girls Comunitat Valenciana, ens fa aplegar aquesta invitació:

Estimats companys, estimades companyes:
amb el prec que li doneu difusió i us anime a vindre, us adjunte invitació per a difusió i escaleta de l’acte  També unes línies extra en aquest missatge, de context i explicació per a vosaltres.

Teniu tota la informació i la possibilitat d’inscriure’s, per a les joves que vulguen participar als tallers en:

foto de Technovation Girls Comunidad Valenciana. https://technovationchallenge.org/

Aquest dissabte 25 a les 9h en durem a terme en Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València l’esdeveniment de llançament en el qual portem referents femenins del món STEM, que els donaran una xicoteta xarrada de motivació i apoderament basada en les seues experiències personals i professionals.

A aquest acte estan convidats els centres de secundària, la comunitat universitària, … la societat valenciana, com a potencials mentors futurs, no sols estan convidades les participants i les seues famílies.

Després de l’acte sobre les 10.30, elles podran gaudir de diverses activitats formatives de gran valor afegit per a l’acompliment dels seus programes de cara al concurs, breus tallers (Enquestes, Màrqueting/Producte, Vídeo/Pitch i Codi).

CONTEXT I DADES DEL PROGRAMA
Technovation Girls és el major programa d’emprenedoria Tecnològica mundial dirigit a xiques de 10 a 18 anys. Se’ls desafia a crear una aplicació de mòbil que solvent un problema social de la seua comunitat orientada als ODS, a realitzar el corresponent estudi de mercat, desenvolupar el pla de Màrqueting i de negoci per a fer-la sostenible i posteriorment exposar-la davant un jurat.

El programa creat en 2009, està liderat per l’associació americana sense ànim de lucre Technovation (anteriorment Iridescent) és secundat per l’ONU i per Google, entre altres organitzacions.

En el primer any de participació (2018, 483 participants), no sols superem des de València la xifra de participants de tota Espanya en el seu tercer any (2017 – 317 participants), sinó que 2 equips valencians van posar a Espanya per primera vegada en Silicon Valley amb dos equips guanyadors, un júnior i un sènior. Tornant el júnior a casa amb la medalla de plata. En la passada edició (2019) vam aconseguir la xifra de 623 participants.

En la nostra comunitat ho lidera de manera altruista des de la responsabilitat corporativa de Talent Growth Management, Maria Jose Valero i la Universitat de València és col·laboradora en l’organització igual que Vicepresidència de GVA, perquè es desitja impulsar en la ciutadania .

L’any passat al costat de Sara Martínez i Cristina Gaona, també membres de GIUV-ARMAQoL i Biogender CIPF-UV vam ser mentores, equipe OR júnior de València amb un equip de talentoses xiques d’11 anys i arribem a semifinals, encara que no arribem a Silicon Valley. Crec és part de nostra missió d’universitat publica implicar-nos en aquestes coses, i la rectora així ho va entendre, brindant el seu suport i el del gabinet, cedint amablement instal·lacions, etc.

PROGRAMA

09.00 hores  Obertura de l’acte per Pilar Rueda, benvinguda, breus paraules sobre la Universitat i el Programa al qual estan donant un gran suport a la província, i la seua relació amb Igualtat i Sostenibilitat.
09.10 hores  Paraules de “Debra Westall” com a directora de l’American Space València i en representació de l’Ambaixada dels Estats Units a Madrid.
09.20 hores  Paraules de “María José Valero” com a ambaixadora del programa  Technovation Girls Comunitat Valenciana
09.25 hores  Presentació ponents per María José Valero (Ambaixadora Regional)
09.30 hores  INTERVENCIONS:
– 10’ – 15’ Belén Franch, científica valenciana, professora en la Universitat de Maryland i investigadora de la NASA. En 2018 va ser guardonada per la NASA amb la medalla d’honor per una primerenca carrera i va aconseguir la màxima puntuació sènior del programa Generació Talent de la Generalitat Valenciana per a la recuperació de personal investigador d’excel·lència en el desenvolupament de projectes I+D+I en el territori valencià.
– 10’ – 15’ Regina Monsalve, Presidenta de COITAVC (Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de València i Castelló). Presidenta del FÒRUM D’ENGINYERIA I SOCIETAT. Directora del Centre Especial d’Ocupació “Llauradors de Somnis” i ECOLOGICVAL. Membre Junta de Govern del CAECV. Presidenta de la SCV Finca “El Rebolloso i Secretària de la Societat de Ramaders Valencians de Corder de Pastura. Assessora de projectes de desenvolupament rural i promoció en la CV
– 10’ – 15’ Marina Berenguer, hepatóloga de l’Hospital de la Fe de València i presidenta en la Societat Internacional de Trasplantament Hepàtic. També coordina el grup del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de malalties hepàtiques i digestives i és autora de més de 400 publicacions d’investigació clínica, bàsica i traslacional en revistes indexades.
10.15 hores  Abans del tancament María José Valero donarà unes indicacions per a la logística de les activitats que després de l’esdeveniment es duran a terme. (Enquestes, Màrqueting, producte i xarxes, Vídeo i Pitch i finalment Introducció al Codi)

10.30 hores  Tancament de l’acte per Silvia Rueda, Directora i Professora del Departament d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV), coordinadora del projecte Girls4STEM.

 

Per a saber-ne més: https://www.facebook.com/TechnovationComValenciana/

foto de Technovation Girls Comunidad Valenciana.

foto de Technovation Girls Comunidad Valenciana.

Post a Comment