WOMANHOOD, Crònica de la sessió d’ACCIÓ DOCUMENTAL + de setembre.

El passat dimecres , dia 25 de setembre , a l’OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània, seu d’ACICOM i d’Acció Documental+, es projectà el documental del mes de setembre “Womanhoodde la cineasta keniana actualment afincada a Alemanya, Beryl Magoko.

Foto de la sala

Primerament, s’ha de dir que fou un èxit total, ja que en la sala, plena de gom a gom, hi havia gran diversitat de públic, la qual cosa sempre enriqueix el col·loqui posterior. Volem destacar l’assistència de les xiques de València Acull, algunes de les quals mostraren gran sensibilitat pel tema i quedà de manifest al final per la seua participació al debat. Fins i tot, mitjans com la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, À Punt, van acudir fent un reportatge molt interessant.

https://apuntmedia.es/va/noticies/cultura/-womanhood–el-que-hi-ha-despres-de-l-ablacio

En el documental, la protagonista ens narra íntimament el seu procés per tal d’afrontar la seva mutilació genital i el camí que suposa la cirurgia reconstructiva. Ella es pregunta si superarà el trauma, si vencerà la por tant pel patiment físic com psicològic. La xacra femenina és mostrada al llarg de tot el documental amb una gran sensibilitat.

 

En segon lloc, és un retrat intimista que segueix a la protagonista des d’Alemanya fins a Kenia amb entrevistes a la seva mare i diversos professionals. Aquest projecte es tracta del treball de fi de carrera dels estudis de cinema de la Directora i com a segona pel·lícula de Beryl reflecteix el seu compromís en la defensa dels drets de les dones. Cal recordar que el seu primer treball, The cut (2012), va obtindre diversos guardons, entre ells el premi a Millor Llargmetratge al London Feminist Film Festival.

Inteervinents

En tercer lloc, i acabat el documental hi hagué diverses intervencions d’expertes en la temàtica de l’ablació, qüestions desconegudes per molts de nosaltres,  com Xelo  Gimeno, periodista d’À Punt,  Ruth Mestre de l’Institut dels Drets Humans, Reyes  Balanzá , coordinadora  de la Unitat de referència de la Comunitat  Valenciana per a la Cirugia Reconstructiva de la Mutilació Genital; però volem destacar la intervenció d’Aminata Soucko, ( Agent de salut i activista en contra de la mutilació genital femenina) qui eclipsà al públic per la seua intervenció tan natural arribant a emocionar-nos per continuar lluitant contra l’ablació, una pràctica ancestral que al segle XXI no hi hauria d’existir.

El documental “Womanhood” ha guanyat diversos premis entre el que es troba Millor Documental d’estudiants de Docs Barcelona (2018), Premi Nou Talent de Docs Barcelona (2019) i Premi Néstor Almendros ‘Human Rights Watch Fil Festival (2019)… per destacar-ne alguns.

Vos deixem un reportatge fotogràfic de la sessió realitzada, punxa al damunt per veure les fotos
https://flic.kr/s/aHsmHhqNXi
20190925 ACCIÓ DOCUMENTAL + WOMANHOOD

Per últim dir cal afegir que tenim prevists més projeccions d’aquest documental dins del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019.

El dia 28 de novembre amb Orriols Conviu i també  dins del Festival amb Acció Cultural en Alcoi, en data pendent de confirmar.

Si vols programar una sessió, projectant aquest documental, escriu-nos a acicom@acicom.org

PER A SABER-NE MÉS

Frame del reportatge d’À Punt, sobre Womanhood red

Reportatge realitzat per À Punt sobre aquesta sessió d’ACCIÓ DOCUMENTAL +, amb entrevista a Aminata Soucko i a Reyes Balanzà

https://apuntmedia.es/va/noticies/cultura/-womanhood–el-que-hi-ha-despres-de-l-ablacio

Post a Comment